Primăvara proiectelor… în Bulgaria

În perioada 6.04 – 11.04.2016, trei membri ai Asociației Avram Iancu Beiuş, prof. Băcuş Adina, prof. Indrei Florina de la Școala Gimnazială Nr. 1 Uileacu de Beiuş şi ing. Brădău Ionuţ au participat la un curs de formare Equal Chance din cadrul proiectului Erasmus +, desfăşurat în Pazardjik, Bulgaria.

Tema cursului a fost acordarea de şanse egale persoanelor cu dizabilităţi în vederea integrării lor în societate. La curs au participat 33 de persoane din 11 ţări europene.

_MG_1782     Prin intermediul cursului s-a urmărit schimbul de experiență, dobândirea de abilități și competenţe pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi, utilizând diverse metode şi tehnici de învăţare. Activităţile s-au desfăşurat sub diferite forme: individual, workshopuri, expoziții, jocuri interactive, excursie tematică, prezentare film. Metodele şi tehnicile utilizate au fost dezbaterea, brainstorming, studiu de caz, joc de rol, realizarea unui proiect, prezentarea unor exemple de terapii prin muzică, dans etc.bg

Cursul s-a finalizat prin elaborarea unui proiect privind modalităţile de integrare şi includere a persoanelor cu dizabilităţi în societate.

ziar          Promovarea întâlnirii s-a făcut și în ziarul local, unde am apărut și noi, în costume populare bihorenești, dar și colegi ai noștri din străinătate care au acceptat cu drag să poarte însemnele Asociației Avram Iancu Beiuș.cocarda

prof. Adina Băcuș

One thought on “Primăvara proiectelor… în Bulgaria

Leave a Reply