Participare la Conferința Națională Erasmus+

Conferința Națională Erasmus+ ,,Învață și dă mai departe” a avut loc în 3 – 4 noiembrie  la București, având ca scop să promoveze rezultatele programului Erasmus+ și ale mecanismului financiar SEE.

La eveniment au participat peste 240 de reprezentanți de organizații și instituții care sunt implicate în procesul de învățare: inspectorate școlare județene, școli, universități, organizații non-guvernamentale, formatori, factori de decizie.
Tema de anul acesta a fost IncluderE+. Din partea Asociației Avram Iancu Beiuș a participat președintele Viorel Ianc.

Prima zi a început cu un mesaj din partea factorilor de decizie invitați: Andrei Popescu – secretar de stat MTS, Vincent Lambotte – coordonator al echipei informare-comunicare, Augustin Mihalache – consilier pentru afaceri europene MENCS și cu marcarea celor 20 de ani de Serviciu European de Voluntariat. Conferința a continuat cu prezentarea exemplelor de bună practică pe tematica includerii în domeniile educație, formare și tineret. Seara au fost sărbătorite  proiectele ce au primit Certificatul lingvistic european, distincție acordată proiectelor ce promovează inovația și creativitatea în domeniul predării și învățării limbilor străine. (ELL – European Language Label)

A doua zi de conferință a continuat cu ateliere tematice - InternaționalizarE+ Internaționalizarea educației în cadrul proiectului România educată și cum favorizează aceasta includerea în proiectele instituționale și EvaluarE+ - ateliere dedicate evaluarii intermediare a programului Erasmus+.

a1Mai multe pe http://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/246 sau https://www.facebook.com/ErasmusPlusRO/

 

Leave a Reply