Finalul e un nou început

       Finalul lui 2017 a adus cu sine la Colegiul Național Samuil Vulcan din Beiuș, în sala festivă, diseminarea proiectelor derulate de Asociația Avram Iancu în acest an.
Au participat membriii asociatiei, iubitori de Avram Iancu si spiritul sau, cei implicati intr-un fel sau altul in activitatile noastre din anul acesta, echipa de voluntari ai asociatiei, alti invitati si oficialități…

        Scopul proiectului IANCU (Inițiativă -  Armonie – Națiune  – Cultură  – Unitate),  finanțat de Primăria Beiuș, a fost  punerea în valoare a patrimoniului cultural autohton şi cultivarea sentimentelor de respect pentru valorile naţionale, prin promovarea acestora în cadrul unor evenimente cultural-artistice și patriotice.

ai2 ai3  ai6 ai7 ai8

Dacă activitățile principale – Concursul Avram Iancu, Craiul Munților și Expediția Pe urmele înaintașilor – sunt deja cunoscute la nivelul județului, susținerea Coralei Bărbătești a Municipiului Beiuș și participarea la manifestările cultural-istorice a adus plusvaloare acestora.

        Voluntarii, tinerii sunt sursa noastră de energie, precizează domnul Viorel Ianc, ei sunt legătura între noi și cei de vârsta lor. De când ni s-au alăturat în proiecte, am constatat că numărul tinerilor  prezenți la activitățile noastre a crescut. Mulțumim tuturor și în special Nicoletei și lui Ilie Cuciula, Andrei Ojică, Alexandrei Ihuț și Flaviei Iștoc.

      ai5Un articol în acest sens a apărut în Jurnalul Bihorean.ai1

Leave a Reply