Dar din dar… de Crăciun

Povestea a început în urmă cu aproximativ o lună și jumătate la Răbăgani, unde președintele Asociației Avram Iancu a fost invitat la o activitate de către doamna Voichița Moga. Știți cu toții că membrii Asociației sunt implicați în tot felul de acțiuni, momentul respectiv suprapunându-se cu o acțiune a Corului la Roșia. Dar cum Asociația are mulți membri foarte activi, dl. Gavril Ardelean a fost delegatul nostru la  activitatea de la Răbăgani,  organizată de Rodica Hele, în colaborare cu un tânăr artist plastic din Timișoara (originar din Răbăgani) Andrei Marian Moga și Florica Gabor de la Clubul Copiilor Beiuș, având drept ținta copiii din satul lor, indiferent de etnie. Activitatea respectivă a cuprins realizare de desene, prezentare de modă pentru fetițe și chiar o șezătoare organizată ad-hoc de nana Marița. La final, surpriza oferită de familia Hele constat în oferirea de pizza și suc copiilor participanți.

Ce am vazut acolo mi-a întrecut așteptările… despre acea activitate a scris în Jurnalul Bihorean profesorul universitar Vasile Todinca -originar din Prisaca - precizează dl. vicepreședinte al Asociației, Gavril Ardelean. Atunci dumnealui avea deja misiunea de a “construi” Cercetașii Iancului, așa că a folosit acel  prilej pentru a lua legătura cu câțiva copii inimoși, hotărând ca împreună cu familia Hele (Rodica, Florina și Culița) să pornim împreună pentru a face activități care să contribuie la educarea copiilor.  Așa le-a cunoscut pe elevele Florina Hele – clasa a VI-a la Școala Gimnazială ,,Nicolae Popoviciu” Beiuș, surorile Ramona Birău  -clasa a X-a, Andreea Birău – clasa a Xl-a, amândouă la Colegiul Național ,,Samuil Vulcan”, și mai apoi, pe elevii Calin Gabor din Prisaca, clasa Xll-a la Colegiul Tehnic ,,Ioan Ciordaș” Beiuș și în  Andrei Bota, coleg cu Calin, din Vălanii de Beiuș.

s1

Ne-am întâlnit de două, apoi de trei ori și fetele au venit cu următoarea idee: ținând cont că se apropie Crăciunul, să se adune bani pentru copiii instituționalizați din Beiuș  ne-a povestit, la activitatea din 15 decembrie, dl. Ardelean Gavril, rugându-ne să venim în sprijinul acestor copii care vor să facă o faptă bună de Crăciun.

s3

Ei, și cum membrii Asociației și invitații noștri sunt niște oameni inimoși, inițiativa nu a rămas la faza de poveste, ci s-au adunat bani, s-au achiziționat alimente și s-au dus la Căminul Francesco și Casa Iosif.

s2Să ne dea Dumnezeu un an 2017 cu sănătate, bucurii și împliniri și Asociației Avram Iancu cel puțin la fel de bogat în proiecte și activități ca 2016!

LA MULȚI ANI!

Leave a Reply