AVRAM IANCU -Craiul Muntilor

Mare bucurie s-a asezat peste sufletul meu, in momentul realizarii faptului ca n-am vorbit in van, mai precis in data de 24 iunie 2013, adresandu-ma Presedintilor Filialelor Societatii Cultural Patriotice AVRAM IANCU din Romania prezente in Sala de festivitati a Primariei Oradea, in fata oficialitatilor municipiului si judetului, am impartasit din experienta noastra, cu scopul de-a fi promovata si generalizata!

Iata ca la doar cateva luni, Filiala Oradea demareaza un nou concurs, adresat aceluiasi segment de tineret, urmand acelasi sistem de premiere (castigatorii sunt antrenati intr-o excursie pe urmele lui Avram Iancu), cu aceeasi tema. Doresc Filialei Oradea, celorlalte Filiale din tara si strainatate, activitati ample cu eficienta maxima, contribuind prin stradania noastra la sadirea in sufletul tineretului sentimente alese fata de personalitatile neamului romanesc, fata de Istoria romanilor, a ROMANIEI!

articol crisana

Ar mai fi de adaugat faptul ca la Beius nu fiinteaza o Filiala a Societatii Cultural Patriotice AVRAM IANCU din Romania ci Asociatia Avram Iancu Beius, de sine statatoare si subordonata doar natiunii romane si lui Avram Iancu, asociatie care, dupa pricepere si posibilitati, organizeaza anual Concursul Avram Iancu.

Am organizat in cei zece ani de existenta, de noua ori concursul si de tot atatea ori, Expeditia “Pe urmele lui Avram Iancu”. Ca numar de participanti am pornit cu noua echipaje, iar cele mai multe au fost 27 (editia din acest an s-a bucurat de prezenta a 18 echipaje, intre care unul din Salaj). Ne straduim ca in spiritul lui Avram Iancu si va propunem dragi colegi sa generalizam experienta pozitiva, iar concursul Avram Iancu, Craiul Muntilor poate fi organizat la diferite nivele sau zone iar in fazele superioare bunaoara, cele judetene sa antreneze echipaje fruntase in concursurile pe zone altfel ramane mai mult titlul.

Presedintele Asociatiei Avram Iancu, Beius!

Leave a Reply