Am fost la Serbările Naționale – Țebea 2016

tebea1

Continuarea articolului pe http://www.jurnalbihorean.ro/actualitate/2016/09/13/asociatia-avram-iancu-beius-la-serbarile-nationale-de-la-tebea.bihorean#register

Deplasarea la Țebea a venit ca un pansament pe sufletul beiușenilor iubitori de Avram Iancu. Iată ce consemnează doamna profesoară Silvia Șora, prezentă la eveniment.

Sălășuiește în Munții Apuseni, aproape de cer, spiritul viu al lui Iancu. Acolo, în mijlocul moților care odinioară l-au urmat, însuflețiți de dorul de libertate, de dorința de a da neamului romanesc un destin măreț, căci puterea și mândria moților vine de la antica Sarmizegetusa. 

Am fost la Țebea, alături de alți membri ai Asociației Avram Iancu. Fiecare pas care ne-a dus către locurile veșnic roditoare de speranță și de încredere, l-am făcut alături de toți cei adunați să îl omagieze pe Crăișorul Munților, să așezăm coroana la căpătâiul acestui veșnic tânăr Avram Iancu.

Deși timpul scurs – 144 de ani – de la moartea lui Iancu, a adus aici, pe cărări de munte, nenumărate generații, locurile au renăscut prin sufletul dăruit de fiecare român.

Asta e România noastră… a acelor români în care românismul nu doarme, sub imboldul necontenit al domnului Viorel Ianc, a iubirii față de ilustra personalitate a lui Iancu ziua de 11 sept a fost o zi în care oamenii și-au lăsat inimile libere sub nimbul protector a lui Avram Iancu.

t0 t1 t2 t3 t4  t8 t21

t33t22t6

Leave a Reply